Kurs i silver- och guldsmide år 2001-2007
Del 2.

Alla bilder och text © 2001-08 GeoNord & Antti Hulterström.

Västerbottens Amatörgeologer kan erbjuda många kurser av vilka merparten blir genast fulltecknade. En kurs handlar om att gjuta ädla metaller från ax till limpa fast anpassat för slipade mineral.
Kursen tar också upp hur man lagar trasiga smycken, hur man kan kopiera och ta vara på ett guldarbete som inte passar, oftast arvegods och hur man på ett enkelt sätt kan göra om det till ett användbart smycke.
Alla arbeten har inte kunnat publiceras då bilderna inte alltid blev så bra i skärpa och kvalité.
Observera att inga av kursdeltagarna har några förkunskaper i guldsmidesyrket eller hur man skapar en vaxpprototyp och gjuter upp arbetet. Resultatet är i många fall imponerande och på gränsen till professionellt.

Några kursarbeten 2003
Några kursarbeten 2003
Här åter ett exempel på en vigselring som omarbetats till en ring med en vacker spinell. Många ärver gammalt guld som ligger till ingen nytta. Här har kursdeltagaren omarbetat guldet till två vigselringar. Man också göra ett smycke efter en egen idé. Här en gjutvaxskiva som skurits till och gets ett vackert mönster och sedan gjutits i finsilver. Kursdeltagaren älskar att arbeta med opolerad råsten och göra enkla smakfulla infattningar i finsilver. Här ett sådant exempel.
Här ett annat experiment att göra enkla smakfulla infattningar i finsilver. Här ett sådant exempel med röd jaspis Kursdeltagaren älskar att experimentera att göra enkla smakfulla infattningar i finsilver. Här ett sådant exempel med lazulit. Skrotguld som gjutits om till ett enkelt hängsmycke infattade med två runda granat cabochoner. Här två tunna guldringar som länaks samman med olika stora klot av guld. Intressant design och idé.
Några kursarbeten 2004
Några kursarbeten 2004
Det är bara fantasin och skickligheten att skulptera råvaxet som sätter gränser för vad man kan göra i finsilver. Här ett hängsmycke i guld som är en kopia av ett snäckskal plockat på en semesterresa. Kursdeltagarens maffiga klackring i rent guld, som blev mycket tung. Kan användas som knogjärn. Här en guldring med eget mönster och design tillverkat av gammalt guld som legat i lådan.

GÅ TILL DEL 3©2001- GeoNord