Kurs i silver- och guldsmide år 2001-2007
Del 3.

Alla bilder och text © 2001-08 GeoNord & Antti Hulterström.

Västerbottens Amatörgeologer kan erbjuda många kurser av vilka merparten blir genast fulltecknade. En kurs handlar om att gjuta ädla metaller från ax till limpa fast anpassat för slipade mineral.
Kursen tar också upp hur man lagar trasiga smycken, hur man kan kopiera och ta vara på ett guldarbete som inte passar, oftast arvegods och hur man på ett enkelt sätt kan göra om det till ett användbart smycke.
Alla arbeten har inte kunnat publiceras då bilderna inte alltid blev så bra i skärpa och kvalité.
Observera att inga av kursdeltagarna har några förkunskaper i guldsmidesyrket eller hur man skapar en vaxpprototyp och gjuter upp arbetet. Resultatet är i många fall imponerande och på gränsen till professionellt.

Några kursarbeten 2004
Några kursarbeten 2004
Här två stift lödda till två guldtackor á 1 gram och är nu åter användbara som örhängen. Stilstudie med tillskärning 0.6mm tunna skivor av gjutvax som monteras samman. En gammal vigselring som gjorts om till ett smycke av högt värde och kvalité. Lika spännande varje gång man gjuter. Räckte guldet? Den här gången gick det bra.
Några kursarbeten 2005
Några kursarbeten 2005
Alkottar går alldeles utmärkt att bädda in och gjuta upp i silver och guld. Här en annorlunda design i silver som senare skall få en slipad sten inmonterad. En ljusblå akvamarin monterad till gammal guldring som nu åter kan användas. En Tolkienring och apa i guld. Båda har kopierats från billig förlaga. Skrotguld.
Några kursarbeten 2005
Några kursarbeten 2005
Några kursarbeten 2006
En massiv fantasiring i guld samt Tolkienringen på plats. Två örhängen i guld med två facettslipade kubic zirconer i centrum. En stor klackring med mönster från billig förlaga som kopierats och gjutits upp. Änglar i guld efter egen idé utskuret från 0,6mm vaxplatta med tecknad förlaga.

GÅ TILL DEL 4©2001- GeoNord