Kurs i silver- och guldsmide år 2001-2007
Del 4.

Alla bilder och text © 2001-08 GeoNord & Antti Hulterström.

Västerbottens Amatörgeologer kan erbjuda många kurser av vilka merparten blir genast fulltecknade. En kurs handlar om att gjuta ädla metaller från ax till limpa fast anpassat för slipade mineral.
Kursen tar också upp hur man lagar trasiga smycken, hur man kan kopiera och ta vara på ett guldarbete som inte passar, oftast arvegods och hur man på ett enkelt sätt kan göra om det till ett användbart smycke.
Alla arbeten har inte kunnat publiceras då bilderna inte alltid blev så bra i skärpa och kvalité.
Observera att inga av kursdeltagarna har några förkunskaper i guldsmidesyrket eller hur man skapar en vaxpprototyp och gjuter upp arbetet. Resultatet är i många fall imponerande och på gränsen till professionellt.

Några kursarbeten 2005
Några kursarbeten 2006
Några kursarbeten 2006
6 st "fyrklöver" i guld och silver monterade på en silverkedja. Tre kors i guld med egen design. En ring med steninfattning. Stenen är sannolikt en stor spinell. Mera alkottar. Bra present att ge bort till födelsdag eller julen.
Några kursarbeten 2007
Några kursarbeten 2007
Här en förlaga i plast som kopierats och gjutits upp i guld som ett hängsmycke med ögla. En fantomring med mycket guld. Delvis kopia av ett billigt original. Grundidén var en guldkrona som skulle fungera som ett hängsmycke. Här en liten guldsäck med med virad guldtråd längst upp som en knut och ögla för hänge.
Några kursarbeten 2007
Några kursarbeten 2007
Mera änglar till framtida presenter antingen som hänge eller för örhänge. En ny vigselring för honom där gamla ringar smällts ner. Kraftigare än standardring. En ny vigselring för henne där gamla ringar smällts ner. Tunn och elegant. Några glada kursdeltagare under fikapausen från kurs VT 2007.©2001- GeoNord