BILDER FRÅN GEOLOGINS DAG 2004 I UMEÅ

©2004 GeoNord i samarbete med Västerbottens Amatörgeologer.

Geologins dag tilldrog sig i år under 2 dagar, dels den 17 september som var riktat till skolorna och den 18 september som var för allmänheten. Vi i Västerbotten hade många aktiviteter att välja mellan allt från gruvbesök i Storlidengruvan, guldvaskning i Boliden och Umeå bjöd på ännu flera alternativa aktiviteter.
Föreningen valde i år att bjuda på tre olika aktiviteter.
Den 14 september arrangerade vi Naturens Dag på Balberget för gymnasieelever från Vännäs.
Den 3-17 september hade vi en utställning om geologiska material och användningsområden på Grubbeskolans bibliotek med final den 17.
Och i år hade föreningen valt att ha ett stånd mitt på Rådhustorget. Ett lyckat val för nu hade vi betydligt flera besökare både unga som gamla än förra året.

Dagen började med kallt väder och regnskurar men folk strömmade till i alla fall.
Efter en timme bröt solen fram och torget fylldes med folk.
Göran, föreningens vice ordförande, hade fått den nya t-shirten och höll ett övervakande öga på besökare som ville ställa frågor. Vi hade två bord med utställningsmaterial. På bilden till höger syns exempel på malmmineral och smyckesstenar, amatörgeologens utrustning och en mängd informationblad om gelogi och Mineraljakten. På andra sidan fanns ett minerallotteri och exempel på stensmycken och slipmaskiner.
Dagen blev lång och det behövdes en snabblunch på stående fot. Bilden till höger. Birgit, föreningens ordförande, i full färd
med att berätta och förklara för en intresserad besökare. Vi hade en jämn ström av besökare och det kändes bra för oss som
tog vår fritid till att informera om vår hobby.
Glädjande många föräldrar med barn och ungdomar besökte utställningen. Intresset var genuint vilket bilden till höger visar.



©2001- GeoNord