MINERALSAMLING STULEN !


Vid ett "vanligt" inbrott tisdagen den 20 januari stals större delen av den mineralsamling som visas på bifogade bilder. De flesta stufferna kommer från Indien, Pakistan, Kina, Sydafrika, Namibia och Madagaskar.

Dessutom stals en större guldstuff från Björkdalsgruvan, samt en mycket bra rökkvartsstuff från Surahammar (ej på bild).

Tacksam för information om någon kommer i kontakt med stenarna på telefon
08-7259415 (arb),
018-341334 (bost)
eller
070-3259403 (mobil)
alternativt på mail arne.georgzen@swedfund.se.

HITTELÖN!

DENNA LÄNK HITTAR DU EN LISTA PÅ NÅGRA AV DE VIKTIGASTE MINERALERNA SOM ARNE GJÄRNA VILL FÅ IGEN.

Tips från redaktören för GeoNord.
Utomlands förekommer det idag ganska omfattande stölder från privata samlingar och museer.
Sverige har varit förskonad då kretsen av möjliga "köpare" av stöldgods är extremt liten. De flesta känner varandra.
Mineralerna från denna samling har mycket hög kvalité, många har specifikt och karakteristiskt utseendet och storlek, vilket gör att de är mycket iögonfallande.
Du som är arrangör för mässor kan ladda ner bilderna. Vill Du har större bilder ta kontakt med Arne Georgzen så skickar han dem genom e-mail.
På alla mässor finns det anslagstavlor. Sätt upp bilderna så att alla besökare kan se dem.
Om Du som mässarrangör får syn på något mineral från denna samling skall du i första hand ta kontakt med Arne Georgzen innan man gör något drastiskt. Det kan hända att säljaren inte känner till att några av hans/hennes mineral är stöldgods.
Om Du som är mineralsamlare blir erbjuden något av ovan skall du begära betänketid och ta kontakt Arne Georgzen så får Du instruktioner.
Om Du ser någon av mineralerna i en privat samling skall Du inte agera utan ta kontakt med Arne Georgzen så han kan göra en juridiskt korrekt utredning och anmälan. Du får garanterat ett stort tack från Arne.

Antti Hulterström
GeoNord
©2001- GeoNord